تغییر اقلیم، تهدیدی برای امنیت غذایی؟

پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1022-SCWMCCAN (R1)
نویسندگان
عضو هئیت علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
چکیده
تامین مواد غذایی یکی از عناصر حیاتی است که جامعه به آن وابسته بوده، نیاز به حفظ کیفیت و بقاء فیزیکی آن همواره وجود دارد. با وجود فناوری‌ها و طراحی‌های گوناگون برای به‌ کمینه رساندن رشد و بقاء عوامل زیستی بیماری‌زا در فرآوری مواد غذایی، همواره عواملی برای تهدید ایمنی مواد غذایی و در نتیجه امنیت غذایی وجود دارد. امروزه، یکی از چالش‌های جهانی، موضوع تغییر اقلیم است. تغییر اقلیم اثرات متنوع و گسترده‌ای بر محیط‌زیست از جمله تهیه و تامین غذا از آن و برای آن دارد. این اثرات از جمله افزایش دمای جهانی، ذوب یخ‌های قطبی، افزایش سطح دریاها، تغییر الگوهای بارش، افزایش شدت و تعداد پدیده‌های جوی شدید مانند طوفان‌ها و خشکسالی‌ها، از نظر کشاورزی و منابع طبیعی ممکن است روی محیط زیست، الگوی کشت، غذا و در نتیجه امنیت غذایی تاثیر بگذارد و تهدیدی برای آن محسوب شود. امنیت غذایی، همان اصطلاح کلی و حیاتی است که به‌عنوان دسترسی همه مردم در تمام اوقات و در تمام طول عمر به غذای کافی برای داشتن یک زندگی سالم و فعال تعریف می‌شود و این مهم وقتی حاصل می‌شود که کشاورزی پایدار رواج یابد. کشاورزی که از روش‌های پایدار برای اهداف مختلف ازجمله نگهداری سالم و با کیفیت محصول تولیدی برای طولانی‌مدت استفاده کند. از این‌رو، مقالة حاضر به بررسی تاثیر تغییر اقلیم بر امنیت غذایی (تهدید یا فرصت)، و راه‌حل-هایی برای کاهش تاثیر منفی آن ازجمله ذخیره‌سازی و نگهداری طولانی‌مدت مواد غذایی و پرداختن به راه‌کارهایی مبتنی بر طبیعت تجدیدپذیر می‌پردازد.
کلیدواژه ها
 
Title
Climate change, a threat to food security?
Authors
Behjat Tajeddin
Abstract
Food supply is one of the vital elements that society depends on and there is always a need to maintain its quality and physical survival. Despite of the various technologies and designs to minimize the growth and survival of pathogenic biological agents in food processing, there are always factors that threaten food safety and, as a result, food security. Today, one of the global challenges is climate change. Climate change has diverse and widespread effects on the environment, including the preparation and supply of food from it and for it. These effects, including global temperature increase, polar ice melting, sea level rise, change in precipitation patterns, increase in intensity and number of extreme weather phenomena such as hurricanes and droughts, in terms of agriculture and natural resources, may affect the environment, cultivation pattern, food and as a result affect food security and be considered a threat to it. Food security is the general and vital term that is defined as the access of all people at all times and throughout their lives to have enough foods for a healthy life, and this is important when obtains that sustainable agriculture can be popularized i.e. sustainable methods for various purposes including maintaining healthy and high-quality production for a long time. Therefore, the present paper studies the impact of climate change on food security (threat or opportunity), and solutions to reduce its negative impact like long-term storage and preservation of food and dealing with solutions based on It deals with renewable nature.
Keywords
Climate Change, food security, Food preservation and storage